Wehrpaß van Friedrich Feldmann.

In mei 1940 was Friedrich unteroffizier bij het I.R 412, 4de comp. Een regiment van de pas opgerichte 227. Infanterie-Division.

Na enkele maanden aan de Duitse westgrens gestationeerd te zijn, nam hij deel aan de invasie in het Westen. Het eerste zware gevecht waarin hij terechtkwam, was dat aan de Grebbeberg in Nederland. Het regiment werd er gestopt door enkele honderden Nederlandse soldaten. IR 412 bleef tot 23 mei 1940 actief in Nederland en zou er in totaal 20 gesneuvelden hebben. Daarna ging het pijlsnel naar het zuiden door België: Antwerpen, Schelde, kanaal Gent-Terneuzen en Schipdonckkanaal. De rest van de invasie in Frankrijk was ID 227 een reservedivisie in Heeresgruppe B.

Na enkele maanden aan de Atlantikwall werd de ID 227 als  bezettingstroepen in Belgie ingezet. Ondertussen werd Friedrich gepromoveerd naar Feldwebel.

Op 28.09.1941 Werd het regiment naar Rusland gestuurd waar het aktie zag bij Leningrad.

Wegens fysieke gebreken werd Felmann op 27.7.1943 vrijgesteld van actieve dienst en werkte hij voor "Demag" (waar hij al voor WO II werkte)

Friedrich Feldmann kreeg de verwundetenabzeichen schwarz, de "Ostmedaille" en de "Infanterie-Sturmabzeichen in Silber" voor zijn inspanningen

              Copyright @ All Rights Reserved